O Nama

Ovim putem želimo da vas upoznamo sa radom Rukometnog Kluba JUNIOR i da Vam kroz kratku informaciju prezentujemo sve naše dosadašnje rezultate i sportske uspehe.

Rukometni Klub JUNIOR je počeo sa radom 01.05.2004.g. i okuplja devojčice i dečake različitog uzrasta koji kroz razne igre, sa rekvizitima koji su prilagođeni njihovom uzrastu, savladavaju osnovne elemente tehnike rukometa.

Kroz naš rukometni pogon prošao je veliki broj školske dece, a trenutno je u klubu nešto preko 140 redovnih aktivnih članova.

RK “Junior” se takmiči u ligi mladih kategorija Rukometnog saveza Beograda i ostvaruje izuzetne rezultate sa sedam ekipa (tri muške – 2000, 2001, 2003 i četiri ženske ekipe 1998, 2000, 2001, 2002).

Od sezone 2013/2014 naša ženska seniorska ekipa se takmiči u Super ligi Srbije. Sa ponosom ističemo da smo jedini klub iz Beograda koji se takmiči u najvišem rangu.

Posebno se “hvalimo” osnivanjem Mini rukometne lige Junior-Dif, koja se u organizaciji našeg kluba igra od sezone 2015/2016. i okuplja najmlađe članove ekipa sa teritorije Beograda i šire.

Dosadašnje rezultate smo ostvarili zahvaljujući kvalitetnom radu diplomiranih trenera i profesora fizičkog vaspitanja, kojih u sportskom pogonu imamo šestoro, kao i velikom entuzijazmu nekolicine ljudi, volontera u ovom klubu, kao i prijateljima kluba.

Prijatelji kluba

  • TRANSPRODUKT BUS PREVOZ Beograd
  • Chemico Export
  • Tora Komerc
  • Anđeomart – dečija konfekcija Beograd
  • Igraonica LILIPUT